کمال خرازی: نگاه پزشکیان به سیاست خارجی مثبت است ارتش جمهوری اسلامی: ۳۰۰ کیلومتر از مرزهای شرقی با دیوار چهارمتری محصور شد آمریکا بمب‌افکن‌های اتمی در نزدیکی مرز اوکراین مستقر کرد با پادرمیانی چین؛ فتح و حماس بیانیه پایان اختلافات امضا کردند ژاپن ۴ شهرک‌نشین صهیونیست را بابت اعمال خشونت علیه فلسطینی‌ها تحریم کرد مراسم تحلیف پزشکیان سه‌شنبه هفته بعد (۹ مرداد) برگزار می‌شود + جزئیات وزیرکار در مجلس از عملکرد پایگاه رفاه ایرانیان دفاع کرد ادامه دیدارهای رئیس جمهور منتخب | برخی مقامات گزارش دادند هریس: ما پیروز انتخابات می‌شویم حماس درباره یورش صهیونیست‌ها به مسجدالاقصی هشدار داد وزیر یونانی، ترکیه را تهدید نظامی کرد واکنش پزشک بایدن به خبر مرگ رئیس جمهور آمریکا حمله راکتی حزب‌الله برای نخستین بار به شهرک صهیونیست نشین تسوریال انفجارهای شدید در حیفا و عکا در سرزمین‌های اشغالی باقری حادثه تیراندازی در عمان را محکوم کرد نانسی پلوسی از هریس حمایت کرد مقامات امنیتی اسرائیل با خروج از غزه موافقت کردند باقری‌کنی: حمایت بی‌دریغ یمن از مردم مظلوم غزه مایه مباهات امت اسلامی است حزب‌الله لبنان محل استقرار نظامیان صهیونیست را هدف قرار داد یورش نظامیان صهیونیست به «طولکرم» (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها
پیرو سوالی درباره «به‌کارگیری زنان در هیئت علمی‌ دانشگاه‌ها»؛

وزیر علوم نتوانست نمایندگان را قانع کند

  • کد خبر: ۱۲۶۹۸
  • ۰۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۰
وزیر علوم نتوانست نمایندگان را قانع کند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی از توضیحات وزیر «علوم، تحقیقات و فناوری» درباره به کارگیری زنان در جایگاه هیئت علمی قانع نشدند.
به گزارش شهرآرانیوز، سوال پروانه سلحشوری نماینده تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس و ۴ نفر دیگر از نمایندگان از وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری در دستور کار جلسه علنی امروز دوشنبه مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

متن سوال
سوال این نمایندگان از وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری درباره «علت تبعیض در جذب فارغ‌التحصیلان زن به عنوان هیئت علمی در دانشگاه‌ها» بود.

پاسخ وزیر علوم
منصور غلامی  در پاسخ به سوال پروانه سلحشوری اظهار داشت: تلاش ما این بوده که در جمهوری اسلامی ایران شرایط زنان در احقاق حقوق اجتماعی و حفظ جایگاه آن‌ها رعایت شود. در ۱۰ سال گذشته ۲۲۰۰ نفر عضو هیئت علمی زن بودند که این تعداد در سال ۹۲ به ۵۷۰۰ نفر رسیده و در بهمن سال ۹۷ نیز این آمار به ۱۲ هزار نفر ارتقا یافته است که این آمار نشان می‌دهد روند جذب زنان در هیئت علمی ۲ برابر رشد داشته است.

وی افزود: از ابتدای سال ۹۸ تاکنون ۳۰۳ زن جذب هیئت علمی شده‌اند که در این مسیر هیچ تبعیضی وجود نداشته و طبیعتاً شکایاتی که در این زمینه وجود داشته باشد، بررسی می‌کنیم.

غلامی ادامه داد: زنان با توجه به اینکه مدیریت خانواده را برعهده دارند، بعضاً تمایلی به تصدی مسئولیت در دانشگاه ندارند. در ۲ سال اخیر نیز ملاک انتخاب مدیران و هیئت علمی، شایسته سالاری بوده است و ما هیچ منعی برای به کارگیری زنان توانمند در مدیریت ستاد و دانشگاه‌ها نداریم.

وی افزود: تمام تلاش ما این بوده که از ظرفیت حضور زنان استفاده کنیم و دلیل عدم تحقق این هدف یا ضعف در تلاش ما بوده یا استقبال خوبی صورت نگرفته است.

وزیر علوم بیان کرد: ساختار وزارت علوم و مجموعه هیئت علمی به گونه‌ای است که هیچ تفکیکی برای به کارگیری زنان و مردان ندارد و به طور طبیعی افراد مختلف انتخاب یا منصوب می‌شوند، اما برای جذب زنان در هیائت علمی باید تلاش بیشتری کنیم، زیرا زنان هنگامی که مسئولیتی می‌پذیرند، تمام وقت و انرژی خود را صرف آن کار می‌کنند.
سرانجام

نهایتا پس از طرح سوال سلحشوری و توضیحات منصور غلامی نمایندگان توضیحات وزیر علوم درباره سوال مطروحه را قانع‌کننده ندانستند.

سوال دوم
همچنین در ادامه این جلسه سوال حسین مقصودی از وزیر علوم تحقیقات و فناوری در دستور کار مجلس قرار گرفت.

متن سوال
سوال این نماینده از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره «علت انتصاب رئیس و معاونین مرد برای دانشگاه‌های دخترانه» بود.

پاسخ غلامی

منصور غلامی در پاسخ به سوال حسین مقصودی گفت: انتخاب رئیس برای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی فرآیندی دارد، بر اساس این فرآیند از بین اعضای هیئت علمی اعضا انتخاب می‌شود.

وزیر علوم بیان داشت: در دانشگاه‌های مختلف فردی که کارایی و تجربه کافی برای مدیریت داشته باشد در اولویت انتخاب برای ریاست قرار می‌گیرد از سوی دیگر با توجه به رویکرد جوانگرایی در دانشگاه‌ها به طور میانگین در ۹ سال گذشته سن انتصابات جوان‌تر شده است هر چند که جایگاه علمی، سابقه و پیشکسوتی نیز در این موضوع از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه در انتخاب روسای دانشگاه‌ها تفاوت جنسیتی در نظر گرفته نمی‌شود، گفت: باید تبادلی بین جمعیت مدیران خانم در مراکز علمی دختران اتفاق بیفتد با این حال باید اجازه داد تجربه خانم‌ها انباشته شود سپس مدیریت را برعهده آن‌ها گذاشت.

نهایتا مقصودی پس از توضیحات غلامی عنوان کردکه ازتوضیحات غلامی قانع نشده و خواستار به رای گذاشتن سوال شد.  نمایندگان  در ادامه با ۹۷ رای موافق، ۷۹ رای مخالف و ۳ رای ممتنع از مجموع ۲۰۱ نماینده حاضر در مجلس اعلام کردند که از پاسخ‌های وزیر قانع نشدند.
 
منبع: میزان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->